Super fibra naturală din mere ce lucrează în beneficiul tău: pectina
Pline de vitamine şi minerale, merele vor fi întotdeauna pe primul loc în recomandarea medicilor pentru o viaţă sănătoasă. Şi chiar dacă vom experimenta ocazional gustul fructelor exotice de prin supermarketuri, mărul va rămâne fructul pe care îl vom alege de cele mai multe ori. Bogat în magneziu, potasiu, fier, fosfor, calciu şi în vitaminele A, C, E şi B-uri, mărul are un conţinut ridicat de pectină, o fibră insolubilă cu rol important în prevenirea unor afecţiuni.
În urma unor studii s-a constatat că pectina din mere poate avea multiple beneficii asupra sănătăţii şi de aici zicala „Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă”.
Dacă aveţi colesterolul ridicat trebuie să ştiţi că studiile au arătat că pectina împreună cu celuloza din măr poate scădea nivelul acestuia. Este valabil şi în cazul glicemiei. Merele cu un conţinut redus de zahăr sunt recomandate în dietele bolnavilor de diabet, constatându-se că fibrele prezente în ele pot ajuta la încetinirea absorbţiei zaharurilor din organism, acţionând ca o barieră pentru glucoză.
Tot pectina are un efect prebiotic hrănind bacteriile bune (probioticele) din flora intestinală, asigurând în acelaşi timp un echilibru important în buna funcţionare a sistemului digestiv. Persoanelor care au probleme cu tranzitul intestinal le-a fost recomandat consumul a cel puţin un măr pe zi pentru reglarea acestuia. Pectina joacă un dublu rol în acest caz, poate să combată constipaţia, dar tratează şi previne diareei, fiind recomandată în tratarea problemelor de colon.
Rolul important pe care pectina îl are în scaderea nivelului colesterolului aduce beneficii şi persoanelor cu risc de boli cardiovasculare. Consumul regulat de mere poate preveni afecţiuni ca hipertensiunea, infarctul sau ateroscleroza.
Dacă până acum se ştia despre pectină că este liantul ce îngroaşă lichidele în reţetele de dulceaţă sau jeleuri, studiile au arătat că cel mai important rol îl are în buna funcţionare a organismului atunci când este consumată din fructe şi legume.
Mărul este printre cele mai bogate vegetale în pectină şi consumat în mod regulat poate preveni sau combate o multitudine de afecţiuni digestive sau cardiovasculare, contribuind în acelaşi timp la menţinerea unui nivel optim al colesterolului şi glicemiei.
Din fericire românii sunt mari consumatori de mere şi rafturile sunt pline şi cu câte 10 soiuri de mere diferite, româneşti sau de import.
Noi vă recomandăm merele din livada noastră de la Precistanu. Sunt alese cu grijă, sortate şi spălate înainte de a ajunge în lădiţe. Vă invităm să le gustaţi şi să ne spuneţi cum v-au plăcut. Ne găsiţi în Lidl, Kaufland şi Paco.
Lasă un comentariu