
Un răsfăț natural, dulce, dar fără zahăr
Astăzi vrem să vă povestim despre Nectarul de mere și caise, unul dintre cele cinci nectaruri pe care DeLivadă îl prepară în fabrica proprie din mijlocul livezii de la Precistanu.
Mulți dintre noi, după mesele de sărbători, grele și bogate în calorii, am început să renunțăm la grăsimi și dulciuri, și să ne orientăm spre mese ușoare, bazate mai mult pe legume, brânzeturi degresate și carne slabă. E perioada în care evităm să mai mâncăm prăjituri sau alte preparate cu zahăr și tocmai de aceea pofta pentru acestea crește cu fiecare zi în care renunțăm la ele. E normal să simțim această nevoie de dulce după ce organismul nostru a primit o perioadă mai lungă zahăr, iar o dietă care elimină în totalitate produsele care îl conțin poate fi dificilă. Dependența de zahăr se instalează destul de repede și renunțarea la el e asemănătoare cu o dezintoxicare a organismului supus unui drog.
Ceea ce vă propunem noi, când pofta de ceva dulce este atât de mare încât sunteți la un pas să trișați cu un fursec sau o brioșă, este să beți un pahar de Nectar de mere și caise. Nectarul nostru nu conține nici un pic de zahăr sau alți îndulcitori. Este obținut doar din mere și caise din livada noastră, pe care le-am stors, iar sucul obtinut l-am pasteurizat și ambalat în cutii. Chiar și așa Nectarul de mere și caise este foarte dulce, după părerea noastră cel mai dulce dintre cele cinci pe care le producem. Cât despre aroma de măr îmbogățită cu aroma caiselor coapte la soare nu vă putem povesti în cuvinte, dar credeți-ne pe cuvânt că veți fi surprinși în cel mai plăcut mod posibil încă de la prima înghițitură. Un pahar de nectar de 250 ml conține 155 kcal și doar cu unul singur vă veți potoli pofta de a mânca ceva dulce. Și nici nu trișați 😀
În plus, este un nectar bogat în vitaminele A, B, C, E, P și, prin conținutul mare de Fier vă protejează împotriva anemiei, oboselii fizice și psihice, împotriva bolilor cardiovasculare și digestive, ajută la scăderea colesterolului, iar aroma lui plăcută relaxează corpul și reduce tensiunea arterială.
Vă recomandăm să-l beți încet, cu înghițituri mici, să-i simțiți dulceața și aroma catifelată de măr și caisă.
Bucurați-vă de el!
