
Nectar cald cu scorțișoară: mirosul Crăciunului
Prin vară, am primit de la o clientă (să-i zicem Ioana) următorul mesaj și am găsit potrivit să ți-l facem cunoscut și ție, o să vezi în final de ce:
“Bună, vreau să vă poveste o întâmplare din această dimineață. Stăteam cu soțul meu pe terasă și ne savuram cafeluța. E un ritual pe care îl respectăm în fiecare duminică și de care suntem foarte încântați. Amândoi suntem cafegii înrăiți și experimentăm destul de des gusturi și arome noi. În dimineața asta aveam o cafea nouă și aroma ei ne provoca o adevărată plăcere. Nu conteneam să o lăudăm și să ne minunăm cât de bună poate fi. Fetița noastră de 5 ani stătea pe un fotoliu alăturat și asculta cu atenție conversația. Știa că nu va primi în următorii ani nici o guriță din licoarea mult lăudată de noi, dar își dorea să facă și ea parte din conversația noastră. Așa că o văd că se îndreaptă spre bucătărie și după câteva minute, se întoarce cu o ceșcuță de cafea, identică cu cele din care beam noi. Era plină cu nectar de Livada, singura băutură cumpărată de la magazin pe care îi dăm voie s-o bea. Și-a pus-o pe masă lăngă ceștile noastre de cafea, a luat o guriță, și a exclamat Mmmmm…..
Mulțumesc“
Am înțeles de ce a dorit Ioana să ne mulțumească. Pentru că am scutit-o în acea dimineață de toată treaba care implică prepararea unui pahar de suc din fructe la storcător. Adică, în loc să-și lase baltă cafeluța și să-i prepare fetiței un suc la storcător, și-a continuat plăcutul ritual pentru că noi i-am oferit alternativa.
Uneori ai nevoie de un ajutor care să-ți lase mai mult timp pentru tine. Asta i-am oferit noi Ioanei, timp pentru ea și bucuria de a petrece o dimineață de duminică frumoasă cu familia.
Pentru cei care nu au citit până acum nimic despre noi, nectarul deLivada nu conține zahăr și nimic altceva adăugat, doar fructe stoarse. Sucul obținut se pasteurizează și se ambalează într-un mediu aseptic.
De ce ne-am amintit acum despre mesajul Ioanei? Pentru că vrem să regăsești și la noi atmosfera sărbătorilor de Crăciun și venim cu o propunere de rețetă pentru zilele friguroase de iarnă: pune la fiert 600 ml Nectar De Livadă de mere, împreună cu un baton mic de scorțișoară, 2 cuișoare, o steluță de anason stelat și coaja (fâşiuţe) de la jumătate de portocală; foloseşte întotdeauna portocale bio (ecologice) sau spală-le foarte bine, chiar cu un burete, eliminând astfel riscul de a ingera pesticide. Fierbe amestecul un minut, închide focul, pune capacul și lasă aromele să se combine 5-6 minute. Nu adăuga zahăr, Nectarul are deja dulceața lui naturală din mărul proaspăt stors. Servește-l fierbinte, îți va ajunge pentru două căni.
Sperăm că deja ți-am făcut poftă
Să-l servești cu plăcere!